Els Bunkers del Carmel

Els búnquers del Carmel és un mirador des del qual es pot observar tota la ciutat de Barcelona (vistes a la ciutat en 360º). Està situat al cim del Turó de la Rovira al barri del Carmel amb una alçada de 262 metres.

Durant la Guerra Civil espanyola hi havia una bateria antiaèria. I posteriorment es va establir un dels ultims barris de barraques. Tot hi ser coneguts popularment com a Bunkers o Bunquers, mai hi ha hagut cap búnquer a la cima del Turó de la Rovira, tan sols una bateria antiaèria i les seves instal·lacions.

Vistes a Barcelona

Vistes a Barcelona

Durant els anys previs als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, es van concedir pisos als habitants de les barraques (els "pisos verds" a Can Baró). I es van enderrocar totes les barraques deixant el turó de la Rovira abandonat.

Els habitants dels barris propers gaudien de les poc conegudes vistes que es tenen de tota la ciutat de Barcelona. A poc a poc els búnquers es van anar fent coneguts i avui en dia és un dels millors miradors de Barcelona.

Futur dels Bunkers del Carmel?

Les associacions veïnals han realitzat moltes protestes a causa de l'actual "invasió" dels turistes. L'ajuntament de Barcelona està promovent aquest espai amb l'objectiu de dessaturar els punts turístics tradicionals (per exemple, el proper Park Güell).

Això està provocant un canvi a l'entorn i un augment molt significatiu de les persones que visiten els búnquers del Carmel diàriament.